W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies.

Kontakt

Urząd Gminy Osielsko

 

ul. Szosa Gdańska 55A,

86-031 Osielsko

 

tel. (+48 52) 324 18 00

fax (+48 52) 324 18 03

e-mail: gmina@osielsko.pl

Serwis www: www.osielsko.pl

ePUAP: /4ivyi6y194/skrytka

 

NIP: 554-28-32-610
REGON: 092350688 

 

Kod teryt.: 0403062

Gorący posiłek dla podopiecznych GOPS w Osielsku

Osielsko, dnia 17  grudnia  2019r.
 
ZAPYTANIE OFERTOWE DOTYCZĄCE ZAMÓWIEŃ O WARTOŚCI POWYŻEJ 30 000 ZŁ I PONIŻEJ  30 000 EURO
                                                                                                               
1.      Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Osielsku, ul. Centralna 6a 86-031 Osielsko              zaprasza do złożenia oferty cenowej zgodnie z art. 4 pkt. 8 ustawy prawo zamówień publicznych (t.j. Dz. U. z 2018r., poz. 1986 ze zm.) na:
 
sprzedaż gorącego posiłku dla podopiecznych GOPS w Osielsku
 
2.      Przedmiot zamówienia:  Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Osielsku,
ul. Centralna 6A. poszukuje wykonawcy uprawnionego do  świadczenia usług w formie sprzedaży gorącego posiłku dla podopiecznych Ośrodka (średnio 20 osób x 20 posiłków miesięcznie) dla każdej uprawnionej osoby zgodnie z listą sporządzoną przez GOPS w Osielsku. Obiady pełnokaloryczne, jednodaniowe powinny zawierać: mięso, lub rybę oraz surówki,  nie częściej niż raz w tygodniu obiad bezmięsny tj. naleśniki lub pierogi. Wykonawca obowiązany jest spełnić wymóg dotyczący gramatury gorących posiłków tj. ziemniaki, makaron, ryż – 200 g. plus mięso, ryba – 120 g. plus sos – 30 g. plus surówka jarzyny gotowane – 100 g. lub naleśniki z dżemem lub serem, placki ziemniaczane, pierogi lub ryż 200 g plus gulasz z sosem i warzywami 300g.
3.      Ponadto w związku ze świadczeniem usług cateringu Wykonawca jest zobowiązany do:
- używania wyłącznie produktów spełniający normy jakościowe produktów spożywczych,
- przechowywania i przygotowywania artykułów spożywczych zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2016 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U.2010 nr 136 poz.914 ze zm.),
- dbania o to, by wszystkie posiłki były bezwzględnie świeże oraz charakteryzowały się wysoką jakością w odniesieniu do użytych składników,
- kontroli aktualnych badań sanitarno - epidemiologicznych pracowników mających kontakt z przygotowaniem, wydawaniem i transportem posiłków,
- zapewnienia transportu cateringu oraz podanie go zgodnie z wymaganiami sanitarnymi dotyczącymi żywności. Zamawiający zastrzega sobie w trakcie realizacji umowy prawo dostępu do wszystkich atestów na surowce, urządzenia, sprzęt, naczynia, opakowania transportowe wykorzystywane w procesie przygotowania i transportu posiłków oraz wyrywkowej kontroli gramatury potraw.
4.      Posiłki Wykonawca obowiązany jest dowozić w dni powszednie do miejsc wyznaczonych przez Zamawiającego w miejscowościach: Maksymilianowo i Osielsko.
5.      Zamawiający nie będzie pokrywał kosztów z tytułu dowozu posiłków.
6.       Wykonawca obowiązany jest dostarczyć wszystkim osobom uprawnionym jednakowe posiłki w danym dniu.
7.      Termin realizacji zamówienia:  od stycznia  do grudnia  2020r.
8.      Kryteria wyboru oferty
Cena – 100%
Zamawiający uzna ofertę za najkorzystniejszą, w której cena będzie najniższa za jeden posiłek.
W sytuacji, gdy Zamawiający nie będzie mógł wybrać najkorzystniejszej oferty ze względu na to, że zostały złożone oferty o takiej samej cenie, Zamawiający wezwie Wykonawców, którzy złożyli te oferty, do złożenia w terminie określonym przez Zamawiającego ofert dodatkowych.
Rozliczenie wykonania usługi odbywać się będzie z faktycznie wydanych obiadów w danym miesiącu, płatne na podstawie faktury VAT wystawionej przez Wykonawcę za dany miesiąc w terminie 14 dni od jej dostarczenia do siedziby jednostki.
9.      Miejsce i termin złożenia oferty:
Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Osielsku ul. Centralna 6A, 86-032 Osielsko do dnia 24 grudnia 2019r. do godziny 10.00.
10.  Osoba upoważniona do kontaktu z wykonawcami:  Pani Marzena Żychlińska, telefon: 52 381 33 44 lub 501347033 w dniach: poniedziałek, środa, czwartek w godz. 7.30- 15.30, wtorek w godz. 7.30 – 17.00 lub piątek w godz. 7.30-14.00
11.  Sposób przygotowania oferty: ofertę wzór oferty wraz z załącznikami należy sporządzić w formie pisemnej w języku polskim zgodnie z podanym wzorem. Oferty należy dostarczyć osobiście  bądź drogą pocztową w zamkniętej kopercie z dopiskiem „Oferta –gorący posiłek”.
12.   Dokumenty jakie należy złożyć wraz z ofertą:
a) aktualny na dzień składania oferty odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej
 

Załączniki

Powiadom znajomego