W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies.

Kontakt

Urząd Gminy Osielsko

 

ul. Szosa Gdańska 55A,

86-031 Osielsko

 

tel. (+48 52) 324 18 00

fax (+48 52) 324 18 03

e-mail: gmina@osielsko.pl

Serwis www: www.osielsko.pl

ePUAP: /4ivyi6y194/skrytka

 

NIP: 554-28-32-610
REGON: 092350688 

 

Kod teryt.: 0403062

usługa świadczenia gorącego posiłku dla podopiecznych GOPS w Osielsku

Osielsko, dnia 13  grudnia  2024 r. 

 

ZAPYTANIE OFERTOWE DOTYCZĄCE ZAMÓWIEŃ O WARTOŚCI PONIŻEJ 130 000 ZŁ

                                                                                                                

1.      Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Osielsku, ul. Centralna 6a 86-031 Osielsko              zaprasza do złożenia oferty cenowej  na:

sprzedaż gorącego posiłku dla podopiecznych GOPS w Osielsku 

 

2.      Przedmiot zamówienia:  Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Osielsku, 

ul. Centralna 6A. poszukuje wykonawcy uprawnionego do  świadczenia usług w formie sprzedaży gorącego posiłku dla podopiecznych Ośrodka (średnio 10 osób x 20 posiłków miesięcznie) dla każdej uprawnionej osoby zgodnie z listą sporządzoną przez GOPS w Osielsku. Obiady pełnokaloryczne, jednodaniowe powinny zawierać: mięso, lub rybę oraz surówki,  nie częściej niż raz w tygodniu obiad bezmięsny tj. naleśniki lub pierogi. Wykonawca obowiązany jest spełnić wymóg dotyczący gramatury gorących posiłków tj. ziemniaki, makaron, ryż – 200 g. plus mięso, ryba – 120 g. plus sos – 30 g. plus surówka jarzyny gotowane – 100 g. lub naleśniki z dżemem lub serem, placki ziemniaczane, pierogi lub ryż 200 g plus gulasz z sosem i warzywami 300g. 

3.      Ponadto w związku ze świadczeniem usług cateringu Wykonawca jest zobowiązany do:

- używania wyłącznie produktów spełniający normy jakościowe produktów spożywczych,

- przechowywania i przygotowywania artykułów spożywczych zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2023 r. poz. 1448),

- dbania o to, by wszystkie posiłki były bezwzględnie świeże oraz charakteryzowały się wysoką jakością w odniesieniu do użytych składników,

- kontroli aktualnych badań sanitarno - epidemiologicznych pracowników mających kontakt z przygotowaniem, wydawaniem i transportem posiłków,

- zapewnienia transportu cateringu oraz podanie go zgodnie z wymaganiami sanitarnymi dotyczącymi żywności. Zamawiający zastrzega sobie w trakcie realizacji umowy prawo dostępu do wszystkich atestów na surowce, urządzenia, sprzęt, naczynia, opakowania transportowe wykorzystywane w procesie przygotowania i transportu posiłków oraz wyrywkowej kontroli gramatury potraw.

4.      Posiłki Wykonawca obowiązany jest dowozić w dni powszednie do miejsc wyznaczonych przez Zamawiającego w miejscowościach: Maksymilianowo i Osielsko. 

5.      Zamawiający nie będzie pokrywał kosztów z tytułu dowozu posiłków.

6.       Wykonawca obowiązany jest dostarczyć wszystkim osobom uprawnionym jednakowe posiłki w danym dniu.

7.      Termin realizacji zamówienia:  od stycznia  do grudnia  2025 r.

8.      Kryteria wyboru oferty

Cena – 100%

Zamawiający uzna ofertę za najkorzystniejszą, w której cena będzie najniższa za jeden posiłek. 

W sytuacji, gdy Zamawiający nie będzie mógł wybrać najkorzystniejszej oferty ze względu na to, że zostały złożone oferty o takiej samej cenie, Zamawiający wezwie Wykonawców, którzy złożyli te oferty, do złożenia w terminie określonym przez Zamawiającego ofert dodatkowych.

Rozliczenie wykonania usługi odbywać się będzie z faktycznie wydanych obiadów w danym miesiącu, płatne na podstawie faktury VAT wystawionej przez Wykonawcę za dany miesiąc w terminie 14 dni od jej dostarczenia do siedziby jednostki.

9.      Miejsce i termin złożenia oferty:

Wypełniony formularz „Oferta” oraz „Oświadczenia”, według wzoru określonego w załącznikach do niniejszego zapytania ofertowego należy złożyć do dnia 20 grudnia 2024 r. do godz. 10:00 drogą pocztową lub w siedzibie Zamawiającego w zamkniętej kopercie z dopiskiem „Oferta dot. posiłku” lub drogą elektroniczną na e-mail: mzychlinska@gops.osielsko.pl. Liczy się data wpływu do Zamawiającego.

 

10.  Osoba upoważniona do kontaktu z wykonawcami:  Pani Marzena Żychlińska, telefon:  501347033 w dniach: poniedziałek, środa, czwartek w godz. 7.30- 15.30, wtorek w godz. 7.30 – 17.00 lub piątek w godz. 7.30-14.00

11.  Sposób przygotowania oferty: ofertę wraz z załącznikami należy sporządzić w formie pisemnej w języku polskim zgodnie z podanym wzorem. Oferty należy dostarczyć osobiście  bądź drogą pocztową w zamkniętej kopercie z dopiskiem „Oferta –gorący posiłek” ” lub elektronicznie na email: mzychlinska@gops.osielsko.pl

Zamawiający zastrzega sobie prawo unieważnienia niniejszego postępowania na każdym etapie bez podania przyczyny.
 
12.   Dokumenty jakie należy złożyć wraz z ofertą:

1) Aktualny na dzień składania oferty odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej

2) oświadczenia

 

Załączniki

Powiadom znajomego