zapytanie ofertowe na sprzedaż gorącego posiłku dla podopiecznych ośrodka
Osielsko, dnia 15 grudnia 2021r.
ZAPYTANIE OFERTOWE DOTYCZĄCE ZAMÓWIEŃ O WARTOŚCI PONIŻEJ 130 000 ZŁ
1. Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Osielsku, ul. Centralna 6a 86-031 Osielsko zaprasza do złożenia oferty cenowej na:
sprzedaż gorącego posiłku dla podopiecznych GOPS w Osielsku
2. Przedmiot zamówienia: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Osielsku,
ul. Centralna 6A. poszukuje wykonawcy uprawnionego do świadczenia usług w formie sprzedaży gorącego posiłku dla podopiecznych Ośrodka (średnio 18 osób x 20 posiłków miesięcznie) dla każdej uprawnionej osoby zgodnie z listą sporządzoną przez GOPS w Osielsku. Obiady pełnokaloryczne, jednodaniowe powinny zawierać: mięso, lub rybę oraz surówki, nie częściej niż raz w tygodniu obiad bezmięsny tj. naleśniki lub pierogi. Wykonawca obowiązany jest spełnić wymóg dotyczący gramatury gorących posiłków tj. ziemniaki, makaron, ryż – 200 g. plus mięso, ryba – 120 g. plus sos – 30 g. plus surówka jarzyny gotowane – 100 g. lub naleśniki z dżemem lub serem, placki ziemniaczane, pierogi lub ryż 200 g plus gulasz z sosem i warzywami 300g.
3. Ponadto w związku ze świadczeniem usług cateringu Wykonawca jest zobowiązany do:
- używania wyłącznie produktów spełniający normy jakościowe produktów spożywczych,
- przechowywania i przygotowywania artykułów spożywczych zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2016 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U.2010 nr 136 poz.914 ze zm.),
- dbania o to, by wszystkie posiłki były bezwzględnie świeże oraz charakteryzowały się wysoką jakością w odniesieniu do użytych składników,
- kontroli aktualnych badań sanitarno - epidemiologicznych pracowników mających kontakt z przygotowaniem, wydawaniem i transportem posiłków,
- zapewnienia transportu cateringu oraz podanie go zgodnie z wymaganiami sanitarnymi dotyczącymi żywności. Zamawiający zastrzega sobie w trakcie realizacji umowy prawo dostępu do wszystkich atestów na surowce, urządzenia, sprzęt, naczynia, opakowania transportowe wykorzystywane w procesie przygotowania i transportu posiłków oraz wyrywkowej kontroli gramatury potraw.
4. Posiłki Wykonawca obowiązany jest dowozić w dni powszednie do miejsc wyznaczonych przez Zamawiającego w miejscowościach: Maksymilianowo i Osielsko.
5. Zamawiający nie będzie pokrywał kosztów z tytułu dowozu posiłków.
6. Wykonawca obowiązany jest dostarczyć wszystkim osobom uprawnionym jednakowe posiłki w danym dniu.
7. Termin realizacji zamówienia: od stycznia do grudnia 2022r.
8. Kryteria wyboru oferty
Cena – 100%
Zamawiający uzna ofertę za najkorzystniejszą, w której cena będzie najniższa za jeden posiłek.
W sytuacji, gdy Zamawiający nie będzie mógł wybrać najkorzystniejszej oferty ze względu na to, że zostały złożone oferty o takiej samej cenie, Zamawiający wezwie Wykonawców, którzy złożyli te oferty, do złożenia w terminie określonym przez Zamawiającego ofert dodatkowych.
Rozliczenie wykonania usługi odbywać się będzie z faktycznie wydanych obiadów w danym miesiącu, płatne na podstawie faktury VAT wystawionej przez Wykonawcę za dany miesiąc w terminie 14 dni od jej dostarczenia do siedziby jednostki.
9. Miejsce i termin złożenia oferty:
Wypełniony formularz „Oferta” oraz „Oświadczenia”, według wzoru określonego w załącznikach do niniejszego zapytania ofertowego należy złożyć do dnia 23 grudnia 2021r. do godz. 14:00 drogą pocztową lub w siedzibie Zamawiającego w zamkniętej kopercie z dopiskiem „Oferta dot. posiłku” lub drogą elektroniczną na e-mail: mzychlinska@gops.osielsko.pl. Liczy się data wpływu do Zamawiającego.
10. Osoba upoważniona do kontaktu z wykonawcami: Pani Marzena Żychlińska, telefon: 501347033 w dniach: poniedziałek, środa, czwartek w godz. 7.30- 15.30, wtorek w godz. 7.30 – 17.00 lub piątek w godz. 7.30-14.00
11. Sposób przygotowania oferty: ofertę wraz z załącznikami należy sporządzić w formie pisemnej w języku polskim zgodnie z podanym wzorem. Oferty należy dostarczyć osobiście bądź drogą pocztową w zamkniętej kopercie z dopiskiem „Oferta –gorący posiłek”.
12. Dokumenty jakie należy złożyć wraz z ofertą:
a) Aktualny na dzień składania oferty odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej